Børns rettigheder

- alle børn har rettigheder

Louise Dyring Mbae / Save the Children

Materialer om børn og unges rettigheder

Børn og unge under 18 år har deres egne rettigheder, og rettighederne står skrevet ned i FN’s børnekonvention. I børnekonventionen står der for eksempel, at børn har ret til at sige deres mening, de ret til at gå i skole, ret til at få mad - og ret til ikke at blive udsat for vold og overgreb.

Herunder kan du finde vores undervisningsmaterialer om børn og unges rettigheder. I forløbene kan elever i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen blive klogere på deres rettigheder og lære om, hvad rettighederne egentlig betyder for deres egen hverdag. Eleverne møder også børn og unge fra Danmark og andre lande, som har haft brug for deres rettigheder. 

De forskellige forløb kan på hver deres måde også bruges til markeringen af Red Barnets børnerettighedsdag. Under temasiden Sikker på nettet finder du desuden undervisningsmaterialer om børn og unges digitale rettigheder. 

Vælg et undervisningsforløb inden for de seks temaer i menuen herover.

Red Barnet laver undervisningsforløb til indskoling, mellemtrin og udskoling, men ikke alle forløb har materiale til alle trin. Red Barnet laver også materiale til fagfolk.

Der var desværre ingen forløb, der matchede alle dine filtre.

Prøv venligst med en anden kombination.