Børnerettighedsdagen
events

BØRNERETTIGHEDSDAGEN

Børnerettighedsdagen er en betydningsfuld begivenhed, der markerer vigtigheden af, at alle børn har rettigheder. Børnerettighedsdagen giver grundskoleelever og undervisere mulighed for at udforske og diskutere børn og unges rettigheder - både i forhold til tidens store tendenser og i forhold til børn og unges egen hverdag. 

Børn har ret til beskyttelse mod mobning, beskyttelse mod vold og krænkelser, mod at få billeder delt uden samtykke og mod at blive mødt af skadeligt indhold. Børn har ret til at blive hørt, forstået og taget alvorligt. De har ret til at kunne udtrykke sig uden at blive mødt med had. Kort sagt: børn og unges rettigheder griber ind alle steder i deres liv, og derfor er det vigtigt, at alle kender, forstår og kan handle på børns rettigheder. Det bruger vi Børnerettighedsdagen til at markere. 


I år falder Børnerettighedsdagen onsdag den 20. november 2024. 

ENGAGEMENT OG DELTAGELSE

Børn og unges medbestemmelse og indflydelse er centrale værdier for den danske grundskole, og i Red Barnet vil vi gerne støtte skoler i at bringe børn og unges stemmer tydeligere frem.  Red Barnet anbefaler derfor, at I bruger Børnerettighedsdagen til at bringe elevernes stemmer i spil, og også denne dag er nysgerrige på elevernes meninger og input. Brug Red Barnets Børnebarometer til at skabe dialog i klassen om børn og unges rettigheder. 

Læs og se introduktionsfilmen til Børnebarometeret her. 

Gå på opdagelse i resultaterne fra sidste års Børnerettighedsdag her. 

rettigheder resten af året

Hvad enten det er i skolegården, i klassen, hjemme eller online, så er nutidens børne- og ungeliv fyldt med hverdagssituationer, hvor børn og unges rettigheder kommer i spil. Det handler om demokratisk deltagelse, børnebeskyttelse og den enkeltes rettighed i et større fællesskab.

Mangler du inspiration til arbejdet med børn og unges rettigheder resten af året? Så se nærmere på nogle af Red Barnets ressourcer på området: 

KONTAKT

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere oplysninger om Børnerettighedsdagen? Kontakt os gerne på skoletjenesten@redbarnet.dk, så står vi klar til at hjælpe dig. 

Vi glæder os til at fejre Børnerettighedsdagen med jer. Sammen kan vi skabe en tryg og positiv fremtid for vores børn og unge!