Viden og redskaber

Viden og redskaber

Er du på udkig efter aktuel viden, konkrete redskaber eller blot inspiration til dit arbejde med børn og unge? I Red Barnet har vi udviklet en lang række ressourcer, der har til formål at understøtte fagpersoner på skoler og i dagtilbud i arbejdet med børns trivsel, rettigheder og fællesskaber.  

Ressourcer

Explainer-videoer om børns rettigheder
Hvordan forklarer man lige vigtigheden af børns rettigheder til børn og unge? Se tre explainer-videoer til indskoling, mellemtrin og udskoling, der kort forklarer, hvad børns rettigheder er og hvorfor de er vigtige.
Læs mere og se explainer-videoer om børns rettigheder.

Publikation: Ungværk
Ungværk samler forskellige unge stemmer, som alle forholder sig til og udtrykker sig omkring tematikken 'køn og rettigheder'. Publikationen er et zine, og er udgjort af bidrag fra unge ude i den store verden, fra unge på Ungdommens Folkemøde 2023 samt af fotos, tegninger og tekster fra danske unge.
Læs mere og hent publikationen Ungværk.


Tegneserie:
Den hvide flamme
Her kan du og din klasse blive klogere på Red Barnets historie. ‘Den hvide flamme’ er en tegneserie om kvinden, der startede Red Barnet efter 1. Verdenskrig.
Læs mere og hent tegneserien 'Den hvide flamme'. 


FN's Børnekonvention
Hvor mange artikler er der i FN’s Børnekonvention? Og hvad handler artiklerne om? Konventionen kan være vanskelig at læse og forstå, og derfor har vi lavet en forkortet og læsevenlig udgave af konventionen.
Læs både den originale og den forkortede udgave af FN's børnekonvention. 


Bog: Mobningens ABC
‘Mobningens ABC’ er en bog om mobning til børn på mellemtrinnet. Bogen er skrevet af mobbeforsker Helle Rabøl Hansen og bygger om hendes viden om mobning og historier fra det virkelige liv.
Læs mere og hent Mobningens ABC. 


Bog: Coronaskygger

Vil du give dine elever et øjebliksbillede af, hvordan det var at være barn og ung under COVID-19 pandemien? Bogen ‘Coronaskygger’ er resultatet af en skrivekonkurrence i slutningen 2020 for at give børn og unge ordet. Den har fra børn i hele landet og desuden fem korte tekster på engelsk, som er skrevet af børn i Bangladesh.
Læs mere og hent bogen Coronaskygger.

Inspiration

Animationsfilm: Mobningens mekanismer
Se den korte og lettilgængelige animationsfilm, der forklarer, hvorfor mobning opstå i børnegrupper. Filmen er målrettet voksne.
Læse mere og se filmen 'Mobningens mekanismer'.


Antologi: Mobning: Viden og værktøjer for fagfolk
Bogen ‘Mobning: Viden og værktøjer for fagfolk’ præsenterer den nyeste viden om mobningens mekanismer og giver bud på, hvordan man som fagperson forebygger mobning eller handler, hvis man oplever en børnegruppe præget af mobning.
Læs mere og hent bogen 'Mobning: Viden og værktøjer for fagfolk'.


Red Barnets Podcasts
Vil du blive klogere på, hvilken betydning godt faciliterede lege har for børn? Så lyt til Red Barnets podcasts om leg og få konkrete råd til, hvordan man som fagperson kan brug leg i sit arbejde.
Læs mere og lyt til Red Barnets podcasts. 


Legekatalog: Lege på tværs af sprog 
Legekataloget er til dig, der som fagperson ønsker at finde inspiration til lege, som kan styrke børn og skabe nye venskaber på tværs af sprog.  
Hent legekataloget 'Lege på tværs af sprog' (pdf).


DeShame: Forebyggelse af digitale krænkelser 
Viden og værktøjer til undervisning på mellemtrin og i udskoling til at forstå, genkende og sige fra over for grænseoverskridende og krænkende adfærd på nettet. 
Læs mere om materialerne DeShame.

REDSKABER

DropMob
DropMob er et procesværktøj, der guider jeres skole hen imod at udvikle en antimobbestrategi eller genbesøge jeres eksisterende strategi.
Læs mere, og se hvordan I kommer i gang med at bruge DropMob.


Book et oplæg fra Red Barnet
Din skole kan booke et oplæg med en af Red Barnets fagpersoner inden for en række af vores kerneområder. Vi tilbyder oplæg til fagpersoner, ledelse, skolebestyrelser og kommuner.
Læs mere og book et oplæg med en fagperson.
    


Alle Sammen
Sæt fokus på at skabe en kultur og et miljø, der fremmer jeres muligheder for at udfolde jeres fælles liv på skolen for herigennem at trives og lære bedst muligt.
Læs mere om Alle Sammen.