Trivselsdagen
events

TRIVSELSDAGEN

Den første fredag i marts hvert år markerer Red Barnet Skolernes Trivselsdag sammen med skoler i hele Danmark. Målet med Trivselsdagen er, at skolen sætter fokus på fællesskab og trivsel, og vigtigst af alt, giver stemme til eleverne, så de er med til at definere samtalen om trivsel, og hvordan der fremadrettet skal arbejdes med trivsel i klasse- og skolesammenhænge.

I Red Barnet arbejder vi for, at børns stemmer bliver hørt mest muligt, og det gælder også til Trivselsdagen. Derfor var temaet for Trivselsdagen 2024 valgt af elever på Valby Skole i København. Temaet var 'Spil og bevægelse'.

Red Barnet opfordrer til at sætte eleverne i centrum, når I skal planlægge Trivselsdagen ude på jeres skole. Vi tror på, at det skaber den mest engagerende dag for eleverne og giver dem en reel medindflydelse på Trivselsdagens indhold.

Se, hvordan temaet til dette års Trivselsdag blev til i videoen nedenfor. 

Fællesskab og sammenhold i fokus

I år har eleverne fra Valby Skole valgt, at Trivselsdagens tema skal være ”Spil og Bevægelse”. Red Barnet opfordrer til, at I bringer legende elementer i spil til Trivselsdagen, så eleverne træner deres evner til samarbejde og konflikthåndtering samtidig med, at I styrker følelsen af fællesskab i klassen.


Undervisningsmaterialer

Det er nødvendigt at være tilmeldt årets Trivselsdag for at få et link til årets undervisningsmaterialer. Det er gratis og nemt at gøre. Tilmeld jer her og få adgang til materialerne.

PROGRAMFORSLAG FOR DAGEN

Det er vigtigt at inddrage eleverne forud for dagen, så de får indflydelse på dagens fokus og aktiviteter. Hvis I har brug for inspiration til, hvordan en markering af Trivselsdagen kan se ud, har vi lavet et forslag herunder. 

  • Alle mødes i klasserne: Godmorgen, fællessang og intro til Trivselsdagen
  • Trivselsdialog i klassen ved hjælp af Red Barnets Børnebarometer 
  • Undervisning og øvelser med afsæt i Red Barnets foreslåede undervisningsmaterialer
  • Fælles aktivitet bestemt af eleverne på forhånd (eventuelt på tværs af klasser på trinnet)
  • Slut Trivselsdagen af med et fælles indslag for hele skolen, og byg bro til arbejdet med trivsel resten af året i dialog med eleverne

Trivsel resten af året

Trivsel er ikke gjort med en enkelt dag, så brug derfor Trivselsdagen til at understøtte, fremme eller sætte spot på jeres trivselsarbejde på skolen. Dagen kan være et nedslag i jeres eksisterende arbejde – eller det kan være katalysator til nye tiltag.

Mangler du inspiration til trivselsarbejdet resten af året? Se nærmere på nogle af Red Barnets indsatser på området: 

KONTAKT

Har du spørgsmål, eller brug for yderligere oplysninger om Trivselsdagen? Kontakt os gerne på ambassadorskoler@redbarnet.dk, så står vi klar til at hjælpe dig. 

Vi glæder os til at fejre Trivselsdagen med jer. Sammen kan vi skabe en tryg og positiv fremtid for vores børn og unge!